Film, serie en DVD informatie in je eigen taal
Eindelijk versie 1.0
 
  Berichten  
 

 
Flinke verbouwing

Het is een behoorlijke tijd stil geweest op de site, maar na ruim twee maanden zo nu en dan te te hebben gerommeld aan de site, is deze naar mijn mening eindelijk 'volwassen' genoeg te noemen om het versie nummer 1.0 te verdienen. In die afgelopen twee maanden heb ik vooral de boel flink gerenoveerd qua zowel uiterlijk als innerlijk.


Het forum

Aan deze verbouwing kleven echter wel een aantal nadelen. Zo heb ik tijdens het renoveren van de bestaande pagina's besloten een aantal van hen te schrappen. Het belangrijkste hiervan is het forum. Er zijn gewoonweg veel te weinig gebruikers momenteel. Ik heb daarom besloten om mijn tijd voorlopig niet te steken in de (uit)ontwikkeling van een forum. Ten gevolge van deze beslissing zijn alle forum pagina's en verwijzingen dus verwijderd van de site. De berichten zelf zitten echter nog wel in de database. Dus als er ooit genoeg behoefte is voor een forum zullen die weer terug verschijnen in een nieuwe versie.


Persoonlijke pagina's

Ten tweede heb ik besloten de favoriete film pagina te schrappen. Dit komt feitelijk omdat heel de persoonlijke pagina's afdeling is geschrapt Alleen de DVD collectie functionaliteit is tijdelijk verwijderd. Deze zal hopelijk binnen enkele weken terug worden geplaatst in een geheel eigen subwebsite genaamd: dvdcollectie.dutchreviews.nl. Tot die tijd is er helaas dus ook geen DVD Collectie meer bij te houden op de site.


Zoeken vanuit de pagina URL

Natuurlijk heeft de verbouwing ook voordelen opgeleverd. De eerste daarvan is dat alle pagina's grondig zijn nagelopen op fouten en weergave. Verders is hier en daar de gebruikersvriendelijkheid verbeterd. Zo kan men nu zoeken in de url (adres)balk.

Dit is mogelijk voor alle adressen waarin een identificatie nummer voorkomt bijvoorbeeld

www.dutchreviews.nl/movie/info/581

Dit betreft de hoofdinformatie pagina bij Planes, trains & automobiles vanaf de nieuwe versie van de site is deze pagina ook op te vragen door bijvoorbeeld:

www.dutchreviews.nl/movie/info/planes

planes wordt dan gebruikt om te zoeken in de filmtitels. Het zelfde geldt bij series en afleveringen.

www.dutchreviews.nl/serie/episodes/buffy

Geeft bijvoorbeeld de afleveringenpagina van Buffy the vampire slayer


Gebruikers

Flink veranderd is de manier van werken met de gebruikers. Op de oude versie waren er twee afdelingen waar info over de gebruikers was te vinden / bewerken, namelijk Account en Gebruiker. Deze zijn met de nieuwe versie samengevoegd tot alleen Gebruiker. In de aller eerste versies van de site was dit ook al zo echter toen gaf het hier en daar problemen waardoor ik het dus splitste. Deze problemen waren voornamelijk tekortkomingen van de site software. In deze nieuwe versie is het dus geen probleem meer.

Tevens is er een keuzevlak aan het uitlogscherm toegevoegd waarmee u kan aangeven al uw automatisch inlog gegevens (voor alle pc's waar u dit heeft gebruikt) te wissen.

Ook is de procedure voor wachtwoord vergeten enigszins veranderd.


Gewijzigde gegevens bij afleveringen

Een van de belangrijkste wijzigingen betreft het vervallen van de standaard seizoenen bij series. Er wordt nu met groepen gewerkt waarbij men dus niet meer beperkt is tot Seizoen 1, Seizoen 2, etc. Er kunnen nu ook o.a. Specials worden opgenomen in de afleveringlijsten. Ook kan er nu volgorde informatie worden opgenomen bij afleveringen (ongeacht de groepen je kan dus een seizoen onderbreken met een enkele specials). Dit maakt het mogelijk dat je tijdens het lezen van bijvoorbeeld omschrijvingen op de juiste volgorde door de afleveringen loopt zonder telkens terug te moeten naar het afleveringen overzicht. Het feitelijke sorteren van de afleveringen is echter niet voor alle gebruikers beschikbaar. Mocht je afleveringen hebben toegevoegd en wil je deze sorteren neem dan contact op met mij (gebruiker Roland).


Conclusie

Dit waren wel de grootste wijzigingen op een rij. Natuurlijk zijn er ook nog diverse kleine dingen veranderd, maar om deze allemaal te gaan opnoemen... (ok ik ben ze gewoon vergeten ).

Hopelijk is met deze volledige renovatie van de site de boel weer verbeterd. Het enige echte nadeel is momenteel natuurlijk de verwijdering van de DVD collectie. Maar ik beloof dat het gemis van een aantal weken groots beloond wordt.

De nieuwe dvdcollectie.dutchreviews.nl subwebsite zal namelijk vele malen uitgebreider en overzichtelijker worden dan de oude dvd collectie persoonlijke pagina's. Ik moet trouwens toegeven dat die pagina's sowieso maar tijdelijk waren ingepland, omdat ik simpelweg geen tijd had voor een uitgebreide dvd collectie afdeling.

Geplaatst op 13-08-2004 01:02 door Roland

Er zijn nog geen reacties op dit bericht, je kunt dus de eerste zijn





Opmerking
De informatie op deze pagina is samengesteld door enthousiastelingen, ofwel 'normale' mensen. Er kan dus informatie missen of verkeerd zijn.

Denk je dat er informatie fout is laat het ons weten.

Heb je aanvullende informatie, maak gerust een (gratis) account en voeg uw informatie toe aan de database, ook geheel nieuwe titels kunt u zelf aanmaken.

  
Copyright 2004 DutchReviews.nl, Deze site wordt gesponsord door 
Versie 1.15 03-SEP-2004
Deze site is geoptimaliseerd en getest voor gebruik met Mozilla 1.5 en / of Internet Explorer 6 en hoger