Film, serie en DVD informatie in je eigen taal
DVD Afdeling & Layout
 
  Berichten  
 

 
DVD Afdeling

Flinke update vandaag, ik heb namelijk eindelijk de DVD afdeling af. Hier sleutelde ik al een behoorlijke tijd aan maar het is nu eindelijk naar mijn zin.

Naast generieke informatie bij een DVD (o.a. Naam, Regio, Uitgever, Aantal schijfjes, beeldformaat, ondertiteling, etc) kan er ook gegevens worden ingevoerd over fouten en Eastereggs (verborgen extra’s) op de DVD.

En misschien wel het belangrijkste is dat je een uitgebreide recensie kan plaatsen bij DVD’s waarin apart kan worden ingegaan op Beeld, Geluid, Extra’s en algemene waarde.

Natuurlijk is de nieuwe afdeling ook direct volledig geïntegreerd met de rest van de website. Zo kan er worden gezocht naar DVD’s, is er bij films en series terug te vinden op welke DVD’s zij staan, en zijn er nieuwe statistieken te vinden op de hoofdpagina.


Layout
Zoals inmiddels bijna traditie is geworden is met een grote update is de layout van het geheel ook weer iets aangepast.

Ditmaal heb ik de diverse lijsten en informatie vensters veranderd. Beide zijn nu overal consistent en overzichtelijker. Vooral bij basisinformatie is er flink wat veranderd. De informatie wordt niet langer in een drukke tabel weergegeven, ook worden velden waarvan de waarde niet is ingevuld verborgen bij de presentatie. Dus als van een film geen akteurs zijn ingevuld wordt de hele regel 'acteurs' niet weergegeven in het informatievenster.

Ten tweede heb ik op aanraden van twee bezoekers de knoppenbalk die op meerdere pagina’s terug komt veranderd. Volgens hen paste het niet bij het design (alles is nogal vierkant en die balk had opeens ronde randen ). Ik heb dan ook de balk terecht veranderd in een rechthoek.

Laatste layout wijziging betreft de pagina navigatie bij lange lijsten. De 'knoppen' (pijltjes) voor volgende, vorige pagina etc worden niet meer in de trailer van de lijsttabel weergegeven (duh, er is geen trailer meer in de nieuwe layout ). De pijlen bevinden zich nu direct rechts onder de lijst in kwestie.


Poll overzichtpagina

Naast de DVD afdeling en layout heb ik ook eindelijk een overzichtspagina voor de polls toegevoegd.

Aldaar kunt u bladeren door alle polls die ooit zijn gehouden op de site. Alhoewel ze momenteel jammer genoeg nog heel weinig worden ingevuld.


Tenslotte

Zoals altijd hoop ik dat de wijzigingen ten goede van het geheel zijn, anderzijds hoor ik het natuurlijk graag.

Geplaatst op 24-03-2004 01:38 door Roland

Er zijn nog geen reacties op dit bericht, je kunt dus de eerste zijn





Opmerking
De informatie op deze pagina is samengesteld door enthousiastelingen, ofwel 'normale' mensen. Er kan dus informatie missen of verkeerd zijn.

Denk je dat er informatie fout is laat het ons weten.

Heb je aanvullende informatie, maak gerust een (gratis) account en voeg uw informatie toe aan de database, ook geheel nieuwe titels kunt u zelf aanmaken.

  
Copyright 2004 DutchReviews.nl, Deze site wordt gesponsord door 
Versie 1.15 03-SEP-2004
Deze site is geoptimaliseerd en getest voor gebruik met Mozilla 1.5 en / of Internet Explorer 6 en hoger